Blar i NOFIMA vitenarkiv på forfatter "Sissener, Nini"
-
A Piece of the Puzzle—Possible Mechanisms for Why Low Dietary EPA and DHA Cause Hepatic Lipid Accumulation in Atlantic Salmon (Salmo salar)
Hundal, Bjørg Kristine; Lutfi Royo, Esmail; Sigholt, Trygve; Rosenlund, Grethe; Liland, Nina Sylvia; Glencross, Brett; Sissener, Nini (Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Increasing dietary levels of the n-3 long-chain PUFA, EPA and DHA, improves the growth, welfare, robustness and fillet quality of Atlantic salmon in sea cages
Lutfi Royo, Esmail; Berge, Gerd Marit; Bæverfjord, Grete; Sigholt, Trygve; Bou, Marta; Larsson, Thomas; Mørkøre, Turid; Evensen, Øystein; Sissener, Nini; Rosenlund, Grethe; Sveen, Lene; Østbye, Tone-Kari K; Ruyter, Bente Synnøve (Peer reviewed; Journal article, 2022)The present study evaluated the effects of increasing the dietary levels of eicosapentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA) in Atlantic salmon (Salmo salar) reared in sea cages, in terms of growth performance, ... -
Increasing dietary n-6 FA while keeping n-3 FA stable decreases EPA in polar lipids of farmed Atlantic salmon (Salmo salar)
Hundal, Bjørg Kristine; Liland, Nina Sylvia; Rosenlund, Grethe; Bou, Marta; Stubhaug, Ingunn; Sissener, Nini (Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Long-term feeding of Atlantic salmon with varying levels of dietary EPA+DHA alters the mineral status, but does not affect the stress responses after mechanical delousing stress
Selvam, Chandrasekar; Prabhu, P. Antony Jesu; Lutfi Royo, Esmail; Sigholt, Trygve; Norberg, Birgitta; Bæverfjord, Grete; Rosenlund, Grethe; Ruyter, Bente Synnøve; Sissener, Nini (Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Nye omega-3-kilder i fôr til laks
Ruyter, Bente; Kousoulaki, Katerina; Krasnov, Aleksei; Sissener, Nini; Simon, Cedric; Mørkøre, Turid; Bou, Marta; Østbye, Tone-Kari K; Bæverfjord, Grete; Sanden, Monica; Romarheim, Odd Helge; Carlehög, Mats; Ytrestøyl, Trine; Lutfi Royo, Esmail; Berge, Gerd Marit (Nofima rapportserie;, Research report, 2019)Dette prosjektet har hatt som hovedmål å skaffe kunnskap om utnyttelse av to nye DHA-kilder i fôr til laks, henholdsvis olje fra genmodifisert raps og mikroalgen Schizochytrium sp. Prosjektet har hatt et spesielt fokus på ... -
Omega-3 canola oil effectively replaces fish oil as a new safe dietary source of docosahexaenoic acid (DHA) in feed for juvenile Atlantic salmon
Ruyter, Bente; Sissener, Nini; Østbye, Tone-Kari K; Simon, Cedric; Krasnov, Aleksei; Bou, Marta; Sanden, Monica; Nichols, Peter D.; Lutfi Royo, Esmail; Berge, Gerd Marit (Journal article; Peer reviewed, 2019) -
Optimalisering av fett og fettsyrer i fôr til atlantisk laks for bedre helse og velferd gjennom ulike livsfaser og utfordrende miljøbetingelser
Ruyter, Bente; Sissener, Nini; Lutfi Royo, Esmail; Hundal, Bjørg Kristine; Berge, Gerd Marit; Glencross, Brett; Huyben, David; Gjøen, Tor; Andresen, Adriana Magalhaes Santos; Bæverfjord, Grete; Høglund, Erik; Powell, Mark Darryn; Bou, Marta; Selvam, Chandrasekar; Østbye, Tone-Kari K; Liland, Nina Sylvia; Rosenlund, Grethe; Sigholt, Trygve; Stubhaug, Ingunn; Evensen, Øystein; Krasnov, Aleksei; Mørkøre, Turid (Nofima rapportserie, Research report, 2021)Hovedmålet med prosjektet har vært å skaffe til veie ny kunnskap om hvilke nivåer av fett og fettsyrer som kreves for å sikre produksjonen av en robust atlantisk laks i ulike livsfaser og under ulike produksjonsforhold. ... -
Trenger laks fettsyren EPA for optimal immunrespons? Rapport FHF prosjekt EPA-laks
Liland, Nina Sylvia; Sissener, Nini; Østbye, Tone-Kari K; Gjøen, Tor; Bou, Marta; Holen, Elisabeth; Ruyter, Bente Synnøve; Krasnov, Aleksei; Lutfi, Esmail; Espe, Marit; Stubhaug, Ingunn; Rosenlund, Grethe (Research report, 2021)